sunnuntai 17. huhtikuuta 2011

Roolipelit ja elokuvamaisuus

Hahmon tekemisestä taas olisi tarjolla löpinää höpinää möpinää. Tässä rustattuani random hahmoja kun inspiraatiota on ollut välillä liikaa niin tuli mieleen melko helppo ja selkeä muistisääntö hahmon luomiseen: jos hahmosi olisi elokuvassa jaksaisitko seurata sitä koko leffan ajan (varsinkin nykyleffojen keston mittapuulla). Tämä vaatii yllättävän paljon hahmolta, mutta kuitenkin auttaa visualisoimaan ja miettimään tarkemmin, kun mielessä on selkeä tavoite – hahmon täytyy olla niin kiinnostava että sen tekemisiä jaksaisi seurata valkokankaalta ja mieluusti niin että sitä seuraa mielellään ja parhaassa tapauksessa niin, että jatko-osan haluaisi nähdä samalta istumalta! Sama homma toimii myös juonessa, ei-pelaajahahmoissa ja melkein missä vain, vaikkapa seikkailuympäristössäkin (liian usein laiminlyöty osa-alue). Loistava tapa olisi alkaa kirjoittaa leffoista ylös tyylikkäitä taistelupaikkoja, eilen katsotussa Bondissa ollut siltataistelu kävisi vallan mainiosti moneen peliin. 




Magneto setä ei tainnut pitää 007 ja Kuoleman Katse -elokuvasta...
                            

lauantai 16. huhtikuuta 2011

Life expectancy - one battle

Nonniin, vihdoin ja viimein jotain konkreettista tapahtui figurintamalla ja tilaukseen lähti kaksi lootallista Imperial Guard battleforcea, erillinen command squad sekä kodeksi (pitäähän sitä nyt oikein kunnon painotuote olla, ei sitä kehtaa tulostetulla pelata... varsinkin kun joku ei ole osannut skannata). Ideana on ainakin aluksi mahdollisimman paljon massaa, koska on vain hilpeää katsoa kun porukkaa kuolee, kuolee ja kuolee ja silti niitä pirulaisia on vielä kentällä! Cadialaisia figuja pääasiassa käytän, catachaneja saattaa eksyä joskus erottamaan joitakin ryhmiä toisistaan (halpa veteraani erotus) tai jos tekee mieli tehdä joku kunnon rambo ryhmä. Väriteemasta en ole vielä aivan varma, perus cadia on ihan ok, mutta punainen vain on niin kliffa väri joten flak armour ainakin tekisi mieli maalata sellaiseksi. Puna&harmaa olisi ihan tyylikäs, mutta enpä tiedä kuinka hyvin ihan harmaa + wash speedpaint toimii. Tankkien maalamiista en vielä uskalla konkreettisesti ajatella (olipas huvittava sananparsi).

Tällaisella listalla ajattelin aluksi lähteä liikenteeseen:

Company Command Squad @60pts // Komentaja setä vain pyörii taustalla ja ärjyy, mortari siksi että saan niitä kolme ja voin pyörittää niistä myöhemmin heavy weapon squadin
- Grenade Launcher
- Mortar

Platoon #1 (225pts)

Platoon Command Squad @30pts

Infantry Squad @60pts // jäävät takalinjaan pommittamaan
- Grenade Launcher
- Mortar

Infantry Squad @60pts
- Grenade Launcher
- Mortar

Heavy Weapons Squad @75pts // perus autocannon spammia
- Autocannons

Platoon #2 (215pts)

Platoon Command Squad @30pts

Infantry Squad @55pts // uhriryhmä, juostaan eteenpäin kohti objectiveja
- Grenade Launcher

Infantry Squad @55pts
- Grenade Launcher

Heavy Weapons Squad @75pts
- Autocannons

Tuota Company Squadia tekisi ehkä mieli hyödyntää enemmän, koska porukalla on siellä bs 4 *gasp*, mutta pisteet eivät tahdo oikein riittää näin pienessä matsissa. Pitäisikö suosiolla karsia erilliset heavy weapon squadit pois ja ottaa tilalle vaikkapa sentinelejä ?

30-pään ryhmiä odotellessa :) [3x infantry squad, 3x pomo power-weapoilla, komissaari power-weapalla sekä vox-caster käskyjä varten]

lauantai 9. huhtikuuta 2011

Cleanse the Unpure !

Joopa joo, jos tätä nyt vähän herätetään henkiin keinotekoisesti ja pistetään Grey Knight listaa mitä olen ajatellut:

Grey Knight Strike Squad @250pts
- 5 additional members
- 2x psycannon, daemon hammer, 4x force halberd


Grey Knight Strike Squad @250pts
- 5 additional members
- 2x psycannon, daemon hammer, 4x force halberd


Grey Knight Terminator Squad @220pts
- Psycannon

Grey Knight Brother Captain @150pts

Nemesis Dreadknight @130pts

=1000pts

Eli ajatuksia listasta: koko pirhanan armeija pystyy deepstrikeen, en tiedä onko tämä hyvä/huono asia sitten... kestääkö armeija ilman tankkeja? Riittääkö tulivoima, riittääkö popula jne. Ajattelin ensin Vindicare Assassinia dreadknightin tilalle pamauttelemaan tankkeja, mutta pisteitä en saanut järkevästi tilalle (haluan nuo halberdi hemmot kuitenkin tehdä jos kokeilen myöhemmin purifier squadeja - kivoja örkkejä ja nidejä vastaan).

Ja pistetäänpäs tähän samaan syssyyn nopea 1500pts lista:

Grey Knight Grandmaster @175pts //saadaan eliteistä ym. scoraavia

Purifier Squad @178pts // örkit ym. massa
- daemon hammer
- halberds
- razorback

Purifier Squad @178pts
- daemon hammer
- halberds
- razorback

Vindicare Assassin @145pts // tankkien popauttelija

Grey Knight Strike Squad @270pts // perusryhmä, halberdit olis kyllä vielä pop, mutta maksaa
- 2x psycannon
- thunderhammer
- rhino

Grey Knight Strike Squad @270pts
- 2x psycannon
- thunderhammer
- rhino

Grey Knight Terminator Squad @220pts // Tarviihan HQ-setä ny ryhmän
- Psycannon

Dreadknight @205pts // pakollinen isomörkö
- personal teleporter

=1496pts