keskiviikko 25. tammikuuta 2012

Gaming, gaming, all the day long gaming !

Tai voisihan niin toivoa kuin otsikossa huutelen, mutta yliopisto vain puskee päälle. Tästä syystä olen päättänyt viedä blogin paljon vapaampaan suuntaan ja alkaa höristä paljon tuttavallisemmin. Hyllyyn on tarttunut tässä puolen vuoden aikana melkoisesti taas pelejä ja ajattelin kyllä vanhojakin pelejä analysoida.

Mennäänpä siis itse asiaan ja otetaan kaapista Super Dungeon Explore, tuttavallisemmin SDE. Ideana on, että joukko sankareita menee vetämään pahoja mörköjä ja itse Big Bossia turpaan, joka on tässä Starfire, iso paha lohhari. Lisäreissä mörköjä pitäisi tulla lisää. Pelin teemana on vanhat 8/16 bittiset pelit + chibi/anime, ja tämä loistaa kauniisti läpi kaikessa, nappuloiden suunnittelussa, korteissa (jotka ovat surullisen huonoa laatua), nopissa jne. Teemastaan peli saa siis täydet pojot minulta. Kuitenkin pelissä on tiettyjä ongelmia: spawn pointien rushaaminen on aina optimaalista ja konsulilla pelaaminen on vaikeaa (tosin tämä on etu - saa pelata hampaat irvessä pelaajia vastaan, kun nämä ottavat rennosti jos sellaisesta tykkää).

Komponeinteista muuten pakko sanoa:

- nappuloiden kokoaminen ei ollut niin vaikeaa, se vei vain runsaasti aikaa. Paitsi lohikäärme, se piru on suoraan tulivuoren polttavien pätsien vääntämä...

- noppien laatu: heikkoa, mutta korjattavissa onneksi valkoisella maalilla. Ei tällaisia kuitenkaan saisi olla tämän tason peleissä kun noppia on sen verran vähän (vrt. Quarriors)

- Kortit, muuten mukavia ja tekstit ovat hauskoja mutta todella heikkoa tekoa - nämä on PAKKO muovittaa, jos haluat näiden pysyvän yhtään sen kauemmin kunnossa.

Loppumietelmiä: Osta tämä peli jos saat 60-70e, ehdottomasti sen arvoinen. Hyvin helposti lähestyttävä ja hauska peli, jossa pelaajat eivät jää kyykkimään paikoilleen vaan hirviöitä puskee päälle joka suunnasta ja loottiakin on vaikka muille jakaa!

Linkki boardgamegeekin sivuille: http://boardgamegeek.com/boardgame/92190/super-dungeon-explore

2 kommenttia:

  1. Voihan venäjä sehän bloggaa taas

    ;)

    VastaaPoista
  2. Mistäs sait mokoman hankittua? Itse tilasin Maelstrommista mokoman joulukuussa 2011 vaan eipä ole vieläkään näkynyt. :)

    Tosin lähettivät sähköpostin muutama päivä sitten, että saavat peliä nyt toukokuun lopussa ja postittavat sitten pikaisesti. Eli kesäkuun alussa pitäisi saada myös hyppysiin.

    VastaaPoista